Haluatko vaikuttaa asioihin?

Maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelu on päättynyt 8.3.2019 eikä sivuja enää päivitetä.
– – –
Pirkanmaan maakuntavalmistelussa asukkaat ovat mukana tekemässä uudistusta.

Mitkä asiat ovat lähellä sinun sydäntäsi? Haluatko vaikuttaa ikäihmisten palveluihin vai kiinnostaako sinua nuorten osallistumismahdollisuudet?

Seuraa Pirkanmaa2021-sivuja ja tule mukaan vaikuttamaan! Pääset suunnittelemaan ja kehittämään uudistuvia palveluja esimerkiksi osallistumalla kyselyihin sekä keskustelutilaisuuksiin ja kehittämistyöpajoihin.

Vuonna 2019 on ensimmäiset maakuntavaalit, joissa valitaan maakuntavaltuusto. Äänestämällä maakuntavaaleissa olet mukana linjaamassa sitä, millainen Pirkanmaa meille on tulossa.

Osallistu palvelujen kehittämiseen

Maakunta- ja sote-uudistuksessa kehitetään entistä parempia ja sujuvampia palveluja pirkanmaalaisille. Tässä työssä asukkaat eli palvelujen käyttäjät ovat keskeisessä roolissa.

Uusia osallistumismahdollisuuksia avautuu jatkuvasti. Kyselyistä ja tapahtumista ilmoitetaan Pirkanmaa2021-nettisivuilla. Seuraa sivustoa, niin sinulta ei mene ohi yhtään mahdollisuutta päästä vaikuttamaan omiin palveluihisi!

Joukko nuoria

Äänestä, vastaa kyselyihin, anna palautetta, tee aloitteita

Vuonna 2019 on ensimmäiset maakuntavaalit, missä valitaan Pirkanmaalle ensimmäinen maakuntavaltuusto. Tämä valtuusto päättää suurista linjoista, mitkä vaikuttavat pirkanmaalaisten arkeen, hyvinvointiin ja alueen kehittämiseen. Äänestämällä vaaleissa pääset osaltasi vaikuttamaan siihen, millainen Pirkanmaa meille on tulossa.

Vaikutusmahdollisuutesi eivät pääty siihen, kun uusi Pirkanmaan maakunta on aloittanut toimintansa. Sinulla on jatkossakin äänestämisen lisäksi monipuolisia mahdollisuuksia päästä vaikuttamaan niihin asioihin, joita pidät erityisen tärkeinä.

Maakunnan palvelujen kehittäminen jatkuu mm. asukas- ja alueraadeissa, nuoriso-, vammais- ja vanhusvaltuustoissa sekä keskustelutilaisuuksissa ja kehittämistyöpajoissa. Voit myös tulla mukaan pohtimaan ja päättämään, miten maakunnan rahoja käytetään.

Sinulla on oikeus tehdä aloitteita maakunnan toimintaa koskevissa asioissa. Sinulla on myös aina mahdollisuus antaa maakunnalle palautetta vaikkapa sosiaalisen median kautta.

Antamalla palautetta autat parantamaan palveluja

Parhaillaan on käynnissä suun terveydenhuollon valinnanvapauden kokeilu, mihin on ilmoittautunut mukaan noin 5000 pirkanmaalaista. He ovat voineet valita oman hammashoitolan kokeiluun hyväksyttyjen yksityisten palveluntuottajien joukosta. Hammashoitokäynnin jälkeen heille on lähetetty kysely, mihin saadut vastaukset paljastavat ne asiat, mitä on parannettava.

Kyselyyn vastaaminen ei ole vienyt paljon aikaa mutta on antanut paljon arvokasta tietoa.

Esimerkiksi suun terveydenhuollon kokeilusta saatu alustava asiakaspalaute on osoittanut, että hammashoidon ajanvarausta on muutettava toimivammaksi. Samalla on saatu runsaasti myönteistä palautetta hammashoitohenkilöstön taitavuudesta.

Sinulla on jatkossa aina mahdollisuus antaa palautetta palveluista. Ruusut otetaan kiitollisena vastaan ja risuista otetaan opiksi.

Hyväntuulisia nuoria