Inspiroivasta muutosjohtamisen valmennuksesta uutta intoa esimiehille

Muutosjohtamisvalmennuksen yleisöä

Pirkanmaan maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelu tarjosi tulevaan maakuntaan siirtyville esimiehille muutosjohtamisvalmennusta. Tampere-taloon ystävänpäivänä 14.2.2019 kokoontuneet esimiehet saivat uusia ajatuksia johtamisen tueksi kolmesta inspiroivasta puheenvuorosta ja paneelikeskustelusta.

Pirkanmaan maakuntaorganisaatioon siirtyy yli 20 000 työntekijää Pirkanmaan 23 kunnasta, pelastuslaitoksesta, TE-toimistosta, ELY-keskuksesta ja maakunnan liitosta. Uuteen organisaatioon siirtyminen ja monenlaisten työkulttuurien yhteensovittaminen luo suuria paineita erityisesti johdolle, joiden täytyy luotsata suuri joukko ammattilaisia muutokseen ja uuteen yhteiseen organisaatioon.

– Tarkoitus on innostua muutoksesta ja sen johtamisesta, summasi Pirkanmaan muutosjohtaja Päivi Nurminen tilaisuuden tavoitetta. – Tulevaisuus on haastava, sillä sosiaali- ja terveydenhuollon ala on uudistumassa riippumatta siitä, toteutuuko maakunta- ja sote-uudistus suunnitellulla tavalla.

Tilaisuuteen tulleet lähes 450 pirkanmaalaista esimiestä suhtautuivat ennakkokyselyn perusteella muutoksen johtamiseen luottavaisesti. Puolet vastaajista kokivat muutoksen johtamisen houkuttavana. Osassa se herätti jännitystä ja osa suhtautui muutoksen johtamiseen rennosti.

Tulevaisuus haastaa meitä

Osallistujia ravisteltiin uuteen ajatteluun kolmessa provosoivassa puheenvuorossa.

Futuristi Perttu Pölönen haastoi yleisön pohtimaan tulevaisuutta ja sitä, mistä meille tulevaisuudessa maksetaan. – Ihminen pystyy tunteisiin, kuten myötätunto, innostuneisuus ja huumori. Ne ovat ominaisuuksia, mihin tekoäly ei pysty ja mitä ei voi numeroin mitata. Niissä ihminen pystyy loistamaan.

– Ihmistaidot ja lisäksi kuuntelukyky, kriittinen ajattelu ja yhteistoiminta ovat keskeisiä tulevaisuuden työelämätaitoja, jatkoi muutosprosessien mentori Maaretta Tukiainen omassa esityksessään. – Tekoäly on vain yksi tiimin jäsen.

TE-toimiston esimiehiä
Muutosjohtamisvalmennuksen puheenvuorot olivat innostavia ja mielenkiintoisia, totesivat Pirkanmaan TE-toimiston palveluesimiehet Maarit Lintinen, Eija Ahava ja Helena Koskela tapahtuman väliajalla.
Viimeisessä puheenvuorossa Tampereen yliopiston tutkimusjohtaja Pasi-Heikki Rannisto pohti johtajuutta kompleksisessa maailmassa. – Etsikää intohimonne lähdettä, koska se on se, joka teitä kantaa, totesi Rannisto.

Valmennustilaisuus päättyi paneelikeskusteluun, mihin osallistui Pölösen, Tukiaisen ja Ranniston lisäksi Pirkanmaan muutosjohtajat Päivi Nurminen ja Jaakko Herrala sekä Pirkanmaan ELY-keskuksen ylijohtaja Leena Vestala. Tapahtuman juonsi Peter Nyman.

Valmennustilaisuuden jälkeen osallistujille lähetettiin kysely, missä he saivat arvioida tilaisuutta ja antaa siitä vapaata palautetta. Erityisesti tapahtuman tunnelmaa kiitettiin rennoksi, välittömäksi ja innostuneeksi. Vastaavia johtamisvalmennuksia toivottiin lisää.

 

Muutosjohtamisvalmennuksen paneelin osallistujia
Pasi-Heikki Rannisto, Päivi Nurminen, Jaakko Herrala, Peter Nyman, Maaretta Tukiainen ja Perttu Pölönen ryhmäkuvassa onnistuneen muutosjohtamisvalmennuksen jälkeen.