Muutosjohdon joulutervehdys

Joulukortti

Maakunta- ja soteuudistuksen piti olla valmis nyt vuoden lopussa mutta toisin kävi. Jatkoaika on hyvin perusteltu, sillä näin laajan uudistuksen lainsäädännön valmistelu on tehtävä huolellisesti. Sosiaali- ja terveysvaliokunta teki erinomaista työtä ja nyt asia on perustuslakivaliokunnan käsissä. Odotettavissa on, että eduskunta päättää uudistuksesta helmi-maaliskuun aikana.

Pirkanmaalla valmistelua on jatkettu täysipainoisesti muuttuvista aikatauluista huolimatta. Olemme katsoneet, että meidän on vietävä asioita eteenpäin ajatuksella ”Mitä jos uudistus ei kaadukaan?”

On siis tehtävä töitä, jotta uudistuksen toteutuessa turvaamme palvelut maakunnan jäsenille myös vuoden 2021 alussa. Työmme ei missään tilanteessa mene hukkaan. Osa uudistusehdotuksista voidaan ja on voitu toteuttaa ennen lakien voimaantuloa. Pirkanmaan tahto uudistaa ja uudistua on noussut uudelle tasolle.

Pirkanmaalla uudistusta valmistelemassa on ollut suuri joukko ihmisiä eri organisaatioista: kunnista, sairaanhoitopiiristä, valtiolta, järjestöistä ja yrityksistä jne. Olemme saaneet valmisteluun arvokasta osaamista ja tietoa, jota ilman emme olisi päässeet näinkin pitkälle. Kiitos siitä kaikille valmisteluun osallistuneille.

Valmistelutyötämme on ollut tekemässä noin 60 huippuammattilaista. On ollut hienoa nähdä se innostus ja sitoutuminen uudistukseen! Muutoksen tekeminen poikkeuksellisen vaikeassa tilanteessa vaatii rohkeutta ja kärsivällisyyttä. Muutoksessa on viihdyttävä.

Työ jatkuu ensi vuonna. Kaikki me valmistelussa mukana olevat toivomme, että ratkaisut lopultakin saadaan ja pääsemme vakaalle pohjalle valmistelussa. Kuten perustuslakivaliokunta on todennut, uudistus on tarpeellinen ja kiireellinen.

Nyt on kuitenkin aika rauhoittua joulun viettoon, keskittyä läheisiimme ja lepoon. Muutosjohtajat toivottavat kaikille yhteistyökumppaneille ja henkilöstölle oikein rauhallista joulua ja menestystä uudelle vuodelle!

Päivi Nurminen                             Jaakko Herrala                             Jukka Alasentie
Katso joulutervehdys myös videolta: