Pirkanmaa on mukana Sitran hankkeessa kehittämässä terveyskeskustensa kilpailukykyä

Pirkanmaa valmistelee parhaillaan maakunnan oman sote-keskuksen liiketoimintasuunnitelmaa, jossa painopisteinä ovat asiakaslähtöinen toimintamalli ja kilpailukykyinen palvelutuotanto. Julkinen perusterveydenhuolto kilpailee asiakkaista joka päivä, esimerkiksi yksityisiä terveyspalveluja tarjoavia yrityksiä vastaan ja siitä, kenen kanssa halutaan asioida.

Tähän valmisteluun Pirkanmaa saa nyt lisäpotkua Sitran Huomisen terveyskeskus (HTK) -valmennusliigan avulla. Pirkanmaa on vastikään valittu mukaan viiden maakunnan joukkoon. Tavoitteena on luoda erinomaisia alueellisia valmennusohjelmia jotka auttavat terveyskeskuksia edistämään asiakaslähtöistä ja kilpailukykyistä toimintaa. HTK-valmennusliiga yhdistää kuntataustaiset terveyskeskukset alueellisiin valmennusohjelmiin paremman terveyden ja hyvinvoinnin puolesta.

Aikaisemmin alueellisia valmennusohjelmiaan kehittämään valittiin Kanta-Hämeen liitto ja Lapin liitto. Nyt mukana ovat Pirkanmaan liiton lisäksi Etelä-Pohjanmaan liitto ja Keski-Suomen liitto.

 

Lisätiedot:
Projektipäällikkö Eeva Halme, p. 044 422 2257

Sitran tiedote: Huomisen Terveyskeskus -valmennusliigassa mukana viisi maakuntaa