Pirkanmaa testaa koetalousarviossa uuden maakunnan palvelukokonaisuuksia

Taloussuunnittelua, kolikoita ja kyniä

Maakuntauudistuksen johtoryhmä hyväksyi 9.11. koetalousarvion valmistelua varten sosiaali- ja terveyspalveluille sekä alueen kehittämisen ja kokonaisturvallisuudelle 9 palvelukokonaisuutta. Palvelukokonaisuudet ovat maakunnan poliittisen ohjauksen tapa tarkastella asiakastarpeita, huolehtia integraatiosta ja ohjata resursseja palvelujen tuotantoon. 

Sote-tehtäväalan palvelukokonaisuuksia ovat perusterveydenhuolto ja suun terveydenhuollon palvelut, lasten, nuorten ja perheiden palvelut, ikääntyneiden palvelut, mielenterveys- ja päihdepalvelut sekä työikäisten sosiaalipalvelut sekä vammaisten palvelut.  

Alueen kehittämisen ja kokonaisturvallisuuden palvelukokonaisuuksia ovat elinympäristöpalvelut, elinkeinojen kehittämisen palvelut ja kokonaisturvallisuus.  

Johtoryhmä keskusteli ja linjasi myös palvelukokonaisuuksien tarkempaa sisältöä koetalousarviota varten. Koetalousarvioprosessissa ja palvelujen järjestämissuunnitelmissa saadaan rahoitukseen ja sen ohjautumiseen palvelutuotannolle tärkeää tietoa, jota tuodaan myöhemmin päätöksenteon tueksi.
  

Lisätiedot:
Maakuntauudistuksen johtoryhmän varapj. maakuntajohtaja Esa Halme, p. 040 500 3531
Pirkanmaan muutosjohtaja Päivi Nurminen, p. 040 754 3692
Projektipäällikkö Kristiina Lumme, p. 044 422 2261