Pirkanmaan maakuntaorganisaation menestys rakentuu toimivalle johtamisjärjestelmälle

– Pirkanmaan maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelussa tulisi käynnistää keskustelua poliittisten toimielinten ja tuotannon johtokuntien välisestä suhteesta, toteaa poliittisen ohjausryhmän puheenjohtaja Roope Lehto.

– Tämä keskustelu on tärkeää siksi, jotta tuleva maakunta pystyy tuottamaan laadukkaita palveluita antamansa palvelulupauksen mukaisesti. Isoa organisaatiota pitää pystyä johtamaan strategisesti poliittisella tasolla ja hyvin ammattimaisesti operatiivisella tasolla, hän lisää.

Keskustelun liikkeelle lähtöä pohjustettiin Tampereella pidetyssä Pirkanmaa 2021 -kilpailukykyseminaarissa. Ajatuksia herätteli useiden kansainvälisten liiketoimintakonseptien rakentaja, hallitusammattilainen Marina Vahtola.

Roope Lehto ja Marina Vahtola
Poliittisen ohjausryhmän puheenjohtaja Roope Lehto ja hallitusammattilainen Marina Vahtola.

 

Vahtola muistuttaa, että johtajuudelta vaaditaan nykypäivän haasteissa moniosaamista ja visionäärisyyttä muuttuvassa ympäristössä. Edelläkävijyys vaatii myös entistä tarkempaa fokusoitumista asiakkaaseen.

– Johto rakentaa menestysstrategian ja valitsee organisaatioon vahvat osaajat. Menestys syntyy kilpailukykyisestä konseptista, jatkuvasta ja joustavasta reagoinnista tavoitteisiin, innovaatioista, suuntautumisesta tulevaisuuteen sekä osaamispääomasta, Vahtola sanoo.

– Valmistelun tässä vaiheessa johtaminen ei keskity johtajiin tai johdettaviin, vaan kokonaisuuteen, jossa poliittinen johtaminen ja ammattijohtaminen hakevat ja löytävät omat paikkansa ja roolinsa uudessa maakunnassa, Pirkanmaan muutosjohtaja Päivi Nurminen toteaa.

 

Lisätiedot:
Poliittisen ohjausryhmän puheenjohtaja Roope Lehto, p. 040 591 5660
Pirkanmaan muutosjohtaja Päivi Nurminen, p. 040 754 3692

Teksti ja kuva: Kirsti Kivilinna