STM:n kanssa käyty ohjausneuvottelu toi Pirkanmaalle myönteistä palautetta

Pirkanmaan maakuntavalmistelijat kävivät lokakuun lopulla sosiaali- ja terveysministeriön kanssa ohjausneuvottelun. Aiheina olivat maakuntavalmistelun tilanne, yhteistyöaluevalmistelu sekä 8 tähden sairaalahanke ja maakunnan palvelutuotannon monimuotoisuus, palvelukokonaisuuksien hyödyntäminen ja lasten ja nuorten hyvinvointi. Maakuntauudistuksen johtoryhmä merkitsi ohjausneuvottelun tiedoksi.

Palaute neuvotteluista oli erittäin positiivista valmistelun kannalta. Pirkanmaan maakuntavalmistelu etenee erinomaisesti, järjestäjän näkökulma on hyvin esillä ja monessa kohdassa edellä muiden maakuntien valmistelua. Lisäksi todettiin, että palvelukokonaisuuksien hyödyntäminen on ymmärretty oikealla tavalla sekä lasten ja nuorten hyvinvointiin liittyvät ongelmakohdat on hyvin tunnistettu ja laadittu toimenpideohjelma.

Haasteena Pirkanmaalla nähtiin runsas kuntien määrä ja niiden kautta monimuotoisuus yhdistää ja yhdenmukaistaa palveluja. Yhteistyöaluevalmistelun todettiin olevan pitkällä. Siihen liittyen STM esitti 8 tähden sairaalahankkeesta huolen, kuinka se sopii tulevaan lainsäädäntöön, sen ohjattavuuden sekä integraation muuhun palvelutuotantoon. 

Pirkanmaan arviointiraportti ja video

 

Lisätiedot:
Maakuntauudistuksen johtoryhmän varapj. maakuntajohtaja Esa Halme, p. 040 5003531
Pirkanmaan muutosjohtaja Päivi Nurminen, p. 040 754 3692
Pirkanmaan sote-muutosjohtaja Jaakko Herrala, p. 050 329 7166
Pirkanmaan maku-muutosjohtaja Jukka Alasentie, p. 0500 733 620