Tiikerinloikkaa valmistelemassa – yhteistyöllä kohti uutta maakuntaa

Taina Niiranen puhujana

Tampere-talon Aaria-sali oli täynnä henkilöstöhallinnon asiantuntemusta, kun Pirkanmaa2021-valmistelun HR-vastaavien verkosto kokoontui marraskuun ensimmäisen päivänä. Paikalle oli kutsuttu asiantuntijoita 23 kunnasta ja yhteensä 29 eri organisaatiosta, joista kaikista on siirtymässä henkilöstöä uuteen Pirkanmaan maakuntaan vuonna 2021.

 Järjestäydyttiin ja sovittiin jatkosta

Verkostolle valittiin puheenjohtajaksi Raija Ruoranen Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä ja varapuheenjohtajaksi Taina Niiranen Pirkanmaa2021-valmistelusta. Niiranen kertoi, miten maakunta ja sote-uudistuksen valmistelua on tehty henkilöstöasioiden osalta tähän mennessä ja viitoitti samalla myös tulevaisuuden askelmerkkejä.

Pirkanmaa2021-valmistelun ICT-projektipäällikkö Tommi Hyypiä oli mukana kertomassa kokemuksia Hatanpään sairaalan ja Taysin integraatiosta ICT-ratkaisujen osalta. – Nyt kun suunnitellaan uuden maakunnan ICT-ratkaisuja, niin tuosta kokemuksesta on todella paljon hyötyä, totesi Hyypiä.

HR-vastaavien verkosto kokoontuu jatkossa noin kerran kuukaudessa. Kokoukset pidetään ensisijaisesti Tampereen alueella ja jatkossa osallistuminen on mahdollista myös etänä. Verkostolle tulee käyttöön sähköinen työtila, jossa materiaaleja voidaan työstää yhdessä, ajasta ja paikasta riippumatta.

Yhteensovittaminen vaatii tarkkaa suunnittelua

HR-vastaavien verkostolla erittäin tärkeä tehtävä henkilöstön maakuntaan siirtymisen valmistelussa ja muutoksen läpiviemisessä. Organisaatiot itse vastaavat aikanaan siirtyvän henkilöstönsä tietojen toimittamisesta maakunnan käyttöön.

HR-vastaavien verkosto valjastetaan nyt avuksi tähän tärkeään tehtävään. Heidän asiantuntemustaan tullaan hyödyntämään mahdollisesti myös muissa henkilöstöasioiden ohjeiden, ehtojen ja käytänteiden yhdenmukaistamisessa. Nimettyjen yhdyshenkilöiden myötä tavoitellaan myös tiedonkulun sujuvoittamista luovuttavien organisaatioiden ja Pirkanmaa2021-valmistelun välillä.

Tiikerinloikka-kuva
– Muutos on tiikerinloikka, kehitys kissantassuttelua, totesi HR-asiantuntija Taina Niiranen Pirkanmaa2021 -uudistuksen valmistelusta. Kuvan lähde: Pivotal Consulting Oy

Haluttu työnantaja -kuva rakentuu pala palalta

Pirkanmaan maakunnasta halutaan luoda hyvä ja haluttu työnantaja, jonka työntekijät voivat hyvin ja onnistuvat työssään. Maakuntakonsernille luodaan yhteinen hyvä henkilöstöpolitiikka, jonka rakentamisessa tämä rautainen HR-vastaavien verkosto on mukana. Muutos on tiikerinloikka!

 

Lisätietoja:
Henkilöstöasioiden projektipäällikkö Taina Niiranen, p. 050 68240
Työryhmän puheenjohtaja Raija Ruoranen, p. 03 311 67710

Teksti ja kuva: Minna Koivunen